Servera grönpepparsåsen till en köttbit eller stek i tunna skivor av nöt, fläsk eller fågel. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en trevlig syra till den kryddiga smaken.

Grönpepparsås

Grönpepparsås

Servera grönpepparsåsen till en köttbit eller stek i tunna skivor av nöt, fläsk eller fågel. Crème fraiche tillför tillsammans med vinet en trevlig syra till den kryddiga smaken.

Lägg till favoriter Skriva ut

Ingredienser

Antal portioner: 10

Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Mixa de väl avrunna pepparkornen grovt. Fräs peppar och lök i smör i en kastrull utan att den tar färg.
    • Häll på vin koka ihop till hälften. Tillsätt demi glace och reducera någon minut.
    • Tillsätt grädden och koka ihop till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Näring per 100 gram

  • Fett19,12 gram
  • Kolhydrater2,94 gram
  • Protein1,62 gram
  • Energi (Kj)867 Kj
  • Energi (Kcal)207,13 Kcal
Serveras såsen till t ex kyckling eller kalkon, byt då gärna ut kalvfonden i såsen mot kycklingfond.
Produkter i detta recept