Grönkålssoppa med räkor, kompott på äpple & jordärtskocka

Recept av Marie Skogström

Gör så här

    • Rensa och skölj grönkålen, förväll kålen snabbt i kokande vatten och kyl. Ta upp och krama ur vätskan, strimla kålen fint.
    • Fräs upp hälften av löken, slå i vin, buljong och grädde, låt koka till god smak.
    • Skala och skölj jordärtskockorna och äpplena och skär i mindre bitar. Fräs upp allt i smör och slå på vitt vin och en skvätt vatten, koka mjuka under lock. Stöt skockor och äpple med en visp så de går sönder, smaksätt med salt, peppar och en skvätt vinäger.
    • Svetta resten av löken i lite smör tillsammans med grönkålen. Lägg i en mixer och slå på soppgrunden och mixa slät. Smaksätt med salt och peppar.
    • Gör kulor av jordärtskockan och arrangera med räkorna på toppen. Slå på soppan.
    • Garnera med späda grönkålsblad.