Mixa en pesto på grönkål, persilja och cheddar och toppa lunchmackorna med. Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn kan t ex bli gästernas nästa favorit.

Grönkålspesto

Grönkålspesto
Recept av Marie Skogström

Mixa en pesto på grönkål, persilja och cheddar och toppa lunchmackorna med. Smördegsflarn med grönkålspesto, mozzarella och picklade havtorn kan t ex bli gästernas nästa favorit.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
  • 300 g grönkål, färsk
  • 50 g färsk persilja
  • 3 st vitlöksklyfta
  • 1- 2 dl rapsolja
  • 1 st citron, finrivet skal och saft
  • 100 g Kvibille® Cheddar, lagrad, riven
  • 100 g rostad hasselnöt
  • salt och svartpeppar
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Ta bort den grova stammen på grönkålen.
    • Mixa grönkål, persilja, vitlök, rapsolja, citronskal och citronsaft till en slät pesto.
    • Tillsätt ost och hasselnötter, mixa med korta pulseringar. Smaka av med salt och peppar.
Produkter i detta recept