Grönärtsterrin med tryffelsallad och ostchips
Spenat och blomkål bildar ett dekorativt mönster i den här vackra, krämiga ärtterrinen med en rund och lyxig smak av tryffel. Mejeribaserade terriner är superenkla att förbereda och perfekta vid stora beställningar.
Gör så här
-
- Fräs schalottenlök och vitlök snabbt i smör, tillsätt vin, grädde, mjölk och agar agar. Låt koka några minuter. Mixa tillsammans med ärtorna. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
- Förväll blomkålen. Vänd ner blomkål och spenat i ärtblandningen. Häll upp i plastad form och ställ kallt.
- Ta ut ur formen och skiva upp innan servering.
- Rosta nötterna och plocka dillen.
- Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och blanda med sallad, dill och nötter. Servera terrinen med sallad, ostchips och strimlad tryffel. (Se separat recept på ostchips).