Läckra klubbor av vaniljglass och vinbärssorbet som toppas med vit choklad och bär. Vid servering doppas glassklubborna i krämer av vanilj, karamell och färskostskum.

Glassklubbor

Recept av Patrik Fredriksson

Läckra klubbor av vaniljglass och vinbärssorbet som toppas med vit choklad och bär. Vid servering doppas glassklubborna i krämer av vanilj, karamell och färskostskum.

Gör så här

  • Vaniljglass:

    • Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön.
    • Vispa socker och äggula. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°. Låt kallna.
    • Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.
  • Rödvinbärssorbet:

    • Värm lite av rödvinbärspurén och smält ner gelatinbladet. Blanda med resterande ingredienser.
    • Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.
  • Svartvinbärssorbet:

    • Värm lite av svartvinbärspurén och smält ner gelatinbladet. Blanda med resterande ingredienser.
    • Kör i glassmaskin och gjut i små silikonformar. Stick i glasspinnar och låt stå i frys några timmar.
  • Doppning:

    • Smält choklad och kakaosmör tillsammans. Doppa glassarna i chokladen och garnera med frystorkade bär.
  • Karamellkräm:

    • Smält sockret till en karamell. Häll på grädde, mjölk, vaniljstång och urskrapade frön. Tillsätt äggula och värm under omrörning till 81°. Slå blandningen över chokladen och rör till en slät kräm.
    • Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.
  • Vaniljkräm:

    • Koka upp grädde, mjölk, vaniljstänger och urskrapade frön. Vispa äggula och socker. Blanda äggvispet med gräddmjölken och värm under omrörning till 81°.
    • Tillsätt gelatinblad och smör. Låt stelna i kyl.
  • Färskostskum:

    • Mixa alla ingredienserna med en stavmixer. Fyll i en sifon, ladda med 2 patroner och skaka.
  • Sesamstrut:

    • Blanda alla ingredienser i en maskin med vinge.
    • Rita upp 10 cm stora cirklar på bakplåtspapper. Stryk ut smeten med palett i cirklarna och baka av i ugn på 180° ca 4 min. Forma rånen till strutar och låt kallna. Förvara strutarna torrt.
  • Montering:

    • Servera enligt bild eller efter eget tycke.