Vacker och god glasdessert med spännande smaker. I botten en syrad hallonchantilly som toppas med mjuk maräng och sudachicrémeux.

Glasdessert - Hallon, sudachi och maräng

Glasdessert - Hallon, sudachi och maräng
Recept av Disa Molin

Vacker och god glasdessert med spännande smaker. I botten en syrad hallonchantilly som toppas med mjuk maräng och sudachicrémeux.

Gör så här

  • Syrad hallonchantilly:
    • Koka upp hälften av grädden och socker. Smält ner gelatinet i grädden. Tillsätt, purén, crème fraiche och resten av grädden, mixa slätt. Låt stå i kyl över natten.
    • Vispa upp och spritsa i glas.
  • Sudachicrémeux:
    • Koka upp grädde, puré och socker i en kastrull. Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av uppkoket. Häll tillbaka ner i kastrullen och värm allt under kraftig vispning till 85°.
    • Tillsätt den vita chokladen och mixa slätt. Häll i spritspåse och kyl. Spritsa i glasen med hallon-chantilly vid servering.
  • Mjuk maräng:
    • Koka upp vatten och socker till 116°. Vispa upp äggvitan. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa marängen tills den är kall och glansig.
    • Spritsa marängen med slät tyll i glasen med hallon-chantilly vid servering.
  • Garnering:
    • Garnera dessertglasen med delade hallon, oxalis, ev bipollen och chokladdekoration.