
Glasdessert - Hallon, sudachi och maräng


Vacker och god glasdessert med spännande smaker. I botten en syrad hallonchantilly som toppas med mjuk maräng och sudachicrémeux.
Gör så här
-
Syrad hallonchantilly:
- Koka upp hälften av grädden och socker. Smält ner gelatinet i grädden. Tillsätt, purén, crème fraiche och resten av grädden, mixa slätt. Låt stå i kyl över natten.
- Vispa upp och spritsa i glas.
-
Sudachicrémeux:
- Koka upp grädde, puré och socker i en kastrull. Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av uppkoket. Häll tillbaka ner i kastrullen och värm allt under kraftig vispning till 85°.
- Tillsätt den vita chokladen och mixa slätt. Häll i spritspåse och kyl. Spritsa i glasen med hallon-chantilly vid servering.
-
Mjuk maräng:
- Koka upp vatten och socker till 116°. Vispa upp äggvitan. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa marängen tills den är kall och glansig.
- Spritsa marängen med slät tyll i glasen med hallon-chantilly vid servering.
-
Garnering:
- Garnera dessertglasen med delade hallon, oxalis, ev bipollen och chokladdekoration.