Glasdessert - Hallon, sudachi och maräng
Vacker och god glasdessert med annorlunda och spännande smakkombinationer. Man kan med enkla tillbehör bygga vidare på denna idé och skapa ett bakverk eller en tallriksdessert.
Gör så här
-
Syrad hallon-chantilly:
- Koka upp hälften av grädden och socker. Smält ner gelatinet i grädden. Tillsätt, purén, crème fraiche och resten av grädden, mixa slätt. Låt stå i kyl över natten.
- Vispa upp och spritsa i glas.
-
Sudachi-crémeux:
- Koka upp grädde, puré och socker i en kastrull. Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av uppkoket. Häll tillbaka ner i kastrullen och värm allt under kraftig vispning till 85°.
- Tillsätt den vita chokladen och mixa slätt. Häll i spritspåse och kyl. Spritsa i glasen med hallon-chantilly vid servering.
-
Mjuk maräng:
- Koka upp vatten och socker till 116°. Vispa upp äggvitan. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa marängen tills den är kall och glansig.
- Spritsa marängen med slät tyll i glasen med hallon-chantilly vid servering.
-
Garnering:
- Garnera dessertglasen med delade hallon, oxalis, bipollen och chokladdekoration.