![Vacker och god glasdessert med annorlunda och spännande smakkombinationer. Man kan med enkla tillbehör bygga vidare på denna idé och skapa ett bakverk eller en tallriksdessert.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/glasdessert---hallon-sudachi-och-marang/1796539202.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.51&format=webp&quality=80)
Glasdessert - Hallon, sudachi och maräng
![Glasdessert - Hallon, sudachi och maräng](https://cdn-kund.arla.se/recept/glasdessert---hallon-sudachi-och-marang/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vacker och god glasdessert med annorlunda och spännande smakkombinationer. Man kan med enkla tillbehör bygga vidare på denna idé och skapa ett bakverk eller en tallriksdessert.
Gör så här
-
Syrad hallon-chantilly:
- Koka upp hälften av grädden och socker. Smält ner gelatinet i grädden. Tillsätt, purén, crème fraiche och resten av grädden, mixa slätt. Låt stå i kyl över natten.
- Vispa upp och spritsa i glas.
-
Sudachi-crémeux:
- Koka upp grädde, puré och socker i en kastrull. Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av uppkoket. Häll tillbaka ner i kastrullen och värm allt under kraftig vispning till 85°.
- Tillsätt den vita chokladen och mixa slätt. Häll i spritspåse och kyl. Spritsa i glasen med hallon-chantilly vid servering.
-
Mjuk maräng:
- Koka upp vatten och socker till 116°. Vispa upp äggvitan. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa marängen tills den är kall och glansig.
- Spritsa marängen med slät tyll i glasen med hallon-chantilly vid servering.
-
Garnering:
- Garnera dessertglasen med delade hallon, oxalis, bipollen och chokladdekoration.