Kolasmaken tillsammans med rosmarin är en underbar kombination. En gelato som kommer att vara riktigt uppskattad av kunderna. Dekorera med kolasås och rosmarinkvistar.

Gelato på kola och rosmarin

Recept av Kenneth Erlandsson

Kolasmaken tillsammans med rosmarin är en underbar kombination. En gelato som kommer att vara riktigt uppskattad av kunderna. Dekorera med kolasås och rosmarinkvistar.

Gör så här

    • Blanda vit och gul bas i en bunke. Tillsätt kolasåsen och mixa slätt.
    • Frys i gelatomaskin. Ta ur gelatomaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla kolasås över gelaton och garnera med färsk rosmarin.
  • Vit bas:

    • Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
    • Blanda de torra igredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
    • Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
  • Gul bas:

    • Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på låg pastörisering. Värm till 40°.
    • Blanda de torra igredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädde och äggulor. Värm till 65° och låt gå i 30 min. Kyl ner till 4°.
    • Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
  • Kolasås med rosmarin:

    • Koka ihop sirap, socker och grädde så att sockret löser sig. Sänk temperaturen och tillsätt rosmarinkvistarna. Låt sjuda till en kolasås.
    • Låt svalna och plocka bort rosmarinkvistarna.