Det är viktigt att få in lite syra för att skapa balans i desserten. Tänk innovativt och jobba i olika former med curder och geléer av frukt och bär. Gjut i olika storlekar och spara i frysen. Lite överbliven curd är perfekt att frysa i små kulor. De är trevliga till topping på desseret, tårtor och bakelser speciellt när säsongen för färska bär är över.

Frukt - eller bärcurd

Frukt - eller bärcurd
Recept av Marie Skogström

Det är viktigt att få in lite syra för att skapa balans i desserten. Tänk innovativt och jobba i olika former med curder och geléer av frukt och bär. Gjut i olika storlekar och spara i frysen. Lite överbliven curd är perfekt att frysa i små kulor. De är trevliga till topping på desseret, tårtor och bakelser speciellt när säsongen för färska bär är över.

Lägg till favoriter Skriva ut

Ingredienser

Antal portioner: 10

Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Vispa ihop ägg och socker. Koka upp purén och tillsätt äggvispet. Sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
    • Tillsätt smör och gelatinblad, sila och kyl ner.

Näring per 100 gram

  • Fett10,28 gram
  • Kolhydrater21,57 gram
  • Protein2,68 gram
  • Energi (Kj)795 Kj
  • Energi (Kcal)190,04 Kcal
Produkter i detta recept