Kör alla ingredienser utom smöret med degkrok i en bunke på låg hastighet i ett par minuter. När degen har gått ihop öka hastigheten och kör den smidig, ca 5 min.
Skär smöret i mindre bitar och tillsätt i degen i 3 omgångar på låg hastighet, kör tills allt smör har gått in i degen.
Lägg degen i en plastback, låt stå i kyl över natten.
Dag 2
Dela degen i 2 lika stora delar och smöra 2 bröd- eller briocheformar. Rundriv och rulla till limpor och lägg i formarna, låt jäsa till dubbel storlek.
Baka av i 190° ca 25 min. Låt svalna på galler.
French toast:
Vispa ägg, mjölk och socker lätt.
Doppa brödskivorna i äggstanningen och sedan i panko ströbröd.
Stek i rikligt med smör till en fin gyllenbrun färg.
Jordnötsglass:
Värm upp mjölk, grädde och torrmjölk. Vispa ihop äggula och socker. Rör ner äggvispet i gräddmjölken och värm till 83˚ under omrörning.
Mixa i jordnötssmöret, låt kallna och kör i glassmaskin eller frys och kör sedan i pacojet.