Franska petits choux med blåbärsfyllning

Franska petits choux med blåbärsfyllning

Gör så här

1. Koka upp smör och vatten. Tillsätt vetemjöl lite i taget och rör kraftigt med t ex träslev.
2. Sänk värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
3. Spritsa ut smeten till 25/100 bananformade petits choux eller 50/200 små bollar, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ugn, 150° ca 25 min. Låt dem kallna på galler.
4. Vispa crème fraiche och blanda med kvarg och blåbärssylt. Fyll petits choux med lite blåbärsfyllning och servera resten av fyllningen vid sidan av. Pudra över florsocker strax före servering.

Tips: Petits choux kan också serveras ofyllda med fyllning klickad ovanpå.
Det finns färdiga, djupfrysta petits choux att köpa, liksom färdig petits choux-mix

Serveringsportion ca: Petits choux 20 g, fyllning 50 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen