Ett lättbakat frukostbröd som dessutom är hållbart och håller sig saftigt i flera dagar.

Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Ett lättbakat frukostbröd som dessutom är hållbart och håller sig saftigt i flera dagar.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

60 skivor
60 skivor
  • 875 g vetemjöl
  • 500 g grahamsmjöl
  • 350 g rågkross eller vetekross
  • 300 g solroskärna
  • 160 g hela linfrö
  • 75 g vetekli
  • 50 g bikarbonat
  • 40 g salt
  • 2,5 kg Arla Ko® Filmjölk
  • 350 g mörk sirap
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk och sirap.
    • Fördela smeten i 4 brödformar (vid 60 skivor) på ca 2 liter, fodrade med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 170° ca 60 min eller till 98° innertemperatur.
    • Stjälp upp bröden och låt svalna under bakduk.
Näring per skiva
  • Fett5,7 gram
  • Kolhydrater26,7 gram
  • Protein5,8 gram
  • Energi (Kj)763 Kj
  • Energi (Kcal)182 Kcal
0,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Smaksätt gärna bröden med lingon, rivet Äpple eller morot. Även brödkryddor som anis och fänkål är gott att smaksätta limporna med.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept