![En krämig, gräddig och lätt syrlig mousse med färskost kan bli en härlig grund i en bakelse eller tårta. Matcha färskostmoussen med smaker som mango och passionsfrukt, hasselnöt och choklad eller hallon och vit choklad.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/farskostmousse/2797489233.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.42,0.57&format=webp&quality=80)
Färskostmousse
![Färskostmousse](https://cdn-kund.arla.se/recept/farskostmousse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En krämig, gräddig och lätt syrlig mousse med färskost kan bli en härlig grund i en bakelse eller tårta. Matcha färskostmoussen med smaker som mango och passionsfrukt, hasselnöt och choklad eller hallon och vit choklad.
Gör så här
-
Gelatinmassa:
- Börja med att göra gelatinmassan som behövs till moussen. (Det blir lite mer än vad som behövs i receptet.)
- Blanda gelatinpulver och kallt vatten och låt stå 15 min.
-
Mousse:
- Koka upp socker och vatten. Temperera äggulorna med 1/3 av sockerlagen och häll därefter ner i resterande lag, koka till 75° under vispning.
- Häll i maskin och vispa upp i volym tills den är rumstempererad.
- Smält 80 g gelatinmassa (vid 10 port) och blanda med 1/3 av äggskummet, häll därefter ner i resterande äggskum.
- Vispa ihop färskost med crème fraiche. Vänd ner färskostblandningen i äggskummet. Tillsätt 1/3 löst vispad grädde. Vänd därefter ner resterande grädde.
- Använd till bakelser eller tårtor. Ställ i frys för att stelna.