Färskostmousse
En krämig, gräddig och lätt syrlig mousse med färskost kan bli en härlig grund i en bakelse eller tårta. Matcha färskostmoussen med smaker som mango och passionsfrukt, hasselnöt och choklad eller hallon och vit choklad.
Gör så här
-
Gelatinmassa:
- Börja med att göra gelatinmassan som behövs till moussen. (Det blir lite mer än vad som behövs i receptet.)
- Blanda gelatinpulver och kallt vatten och låt stå 15 min.
-
Mousse:
- Koka upp socker och vatten. Temperera äggulorna med 1/3 av sockerlagen och häll därefter ner i resterande lag, koka till 75° under vispning.
- Häll i maskin och vispa upp i volym tills den är rumstempererad.
- Smält 80 g gelatinmassa (vid 10 port) och blanda med 1/3 av äggskummet, häll därefter ner i resterande äggskum.
- Vispa ihop färskost med crème fraiche. Vänd ner färskostblandningen i äggskummet. Tillsätt 1/3 löst vispad grädde. Vänd därefter ner resterande grädde.
- Använd till bakelser eller tårtor. Ställ i frys för att stelna.