Färskostmousse med kaffe och citron

Färskostmousse med kaffe och citron

Färskostmousse med kaffe och citron
Recept av Hilma Strömberg

Färskostmoussen innehåller tre mejeriprodukter - grädde, färskost och yoghurt och smaksätts med kaffebönor, citronskal och vaniljstång. Den fräscha och smakrika moussen passar perfekt som fyllning i bakelser och tårtor.

Gör så här

    • Vispa upp den första mängden grädden tills den är lättvispad och ställ i kyl.
    • Koka upp den andra mängden grädde med kaffebönor, dra från värmen, plasta och låt dra 30 min.
    • Blanda ihop färskost, turkisk yoghurt, råsocker, citronskal och vaniljfrön med ballongvisp.
    • Sila kaffegrädden och värm på den. Smält ner det blötlagda gelatinet i grädden och blanda ner det i färskostblandningen.
    • Vänd ner den lättvispade grädden. Gjut i önskad form och frys.