Falafel med tomatsalsa

Falafel med tomatsalsa

Falafel med tomatsalsa

Servera frasiga falafel i tortillas med krämig oströra och chilihet tomatsalsa. Myntayoghurt svalkar och passar bra till.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Falafel:
    • Värm falafel i ugn enligt anvisning på förpackningen.
  • Cottage cheese med vitost:
    • Blanda cottage cheese och smulad vitost. Hacka örterna och vänd ner dem.
  • Tomatsalsa:
    • Blanda tomater, rödlök och chili. Kärna ev ur chilin innan den hackas.
    • Smaka av med olivolja, vinäger, salt och socker. Vänd ner grovt hackad koriandern vid servering.
  • Myntayoghurt
    • Blanda yoghurt, honung och salt. Hacka myntan och vänd ner den i yoghurten.
  • Vid servering:
    • Rosta gärna tortillabröden hastigt i torr panna. Lägg grönsallad på varje bröd. Lägg på cottage cheese med vitost och falafel.
    • Toppa med tomatsalsan och ringla över myntayoghurten.