Éclair hallon och pistage
Trendig éclair i ny design fylld med fluffig pistagegrädde och hallongelé.
Gör så här
-
Pâte à choux:
- Smält smör i en kastrull och koka upp med mjölk och vatten.
- Blanda i mjöl och rosta under konstant omrörning tills degen släpper från kanten.
- Blanda degen med socker och salt i maskin med vinge tills den svalnat lite.
- Tillsätt äggen lite i taget och låt degen blandas till en jämn, fast och glansig smet.
- Spritsa med slät tyll nr 12–14 till 10–12 cm långa stänger.
- Lägg på mycket tunna plattor med mördeg som täcker hela stängerna.
- Baka av i 180°, ca 18 min. Öppna spjället efter halva tiden.
-
Pistagegrädde:
- Värm socker och äggvita lätt i en kastrull under omrörning. Vispa till en maräng i maskin. Sänk hastigheten och låt marängen gå tills den är kall.
- Smält gelatinet och blanda ner tillsammans med pistagepastan i marängen.
- Vänd försiktigt i grädden.
-
Hallongelé:
- Koka upp hallon, socker och vatten. Smält ner gelatinet.
- Häll upp till 0,5–1 cm i silikonform eller bleck och ställ in i frysen.
-
Montering och garnering:
- Skär ur en 1–1,5 cm bred remsa på ovansidan av éclairerna.
- Spritsa i lite pistagegrädde med liten krusig tyll nr 7. Lägg tillbaka de bortskurna remsorna och spritsa på lite pistagegrädde.
- Skär den frusna hallongelén i tärningar och varva med pistagegrädde. Garnera.