Drottningbakelse

Drottningbakelse

Gör så här

Mördegsbotten:
1. Blanda smör med flor- och vaniljsocker.
2. Tillsätt äggen lite i taget och sedan mjöl, blanda lätt. Kyl degen.
3. Kavla ut degen ca 2 mm tjock och stansa ut ringar med rund utstickare, 70 mm i diameter.
4. Halvbaka i 200°, ta ut och stryk med äggula och baka klart till gyllenbrun färg.

Mazarinbotten:
1. Blanda mandelmassa med smör lite i taget.
2. Tillsätt kvarg och rör ner äggen successivt. Tillsätt mjöl och blanda samman.
3. Häll upp i en 5 mm ram och baka av i 200° till gyllenbrun färg.
4. Låt svalna av. Stansa ut ringar med rund utstickare, 50 mm i diamter.

Drottningkompott:
1. Lägg bär, urskrapade frön och vaniljstång samt socker i en kastrull och reducera till 2 600 g. Ta upp och skrapa ur vaniljstången och rör ner avskrapet i kompotten.
2. Blanda ihop potatismjöl och vatten, red av kompotten.
3. Häll upp i lätt koniska silikonformar, ca 50 mm i diameter och 15 mm höga. Frys in.

Vit chokladmousse med vanilj:
1. Lägg urskrapade frön och vaniljstänger i en kastrull. Tillsätt mjölk och kvarg, koka upp.
2. Smält ner gelatinet i vaniljmjölken. Ta upp och skrapa ur vaniljstängerna och rör ner avskrapet i mjölken.
3. Häll 1/3 av uppkoket över chokladen, blanda lätt och tillsätt resten av uppkoket. Blanda till en slät och smidig tryffel.
4. När tryffeln har en temperatur på 35-45°, tillsätt grädden och blanda ihop försiktigt.

Montering och garnering:
1. Fyll silikonformar till 70% med den vita choklad- moussen. Tryck i den frysta drottningkompotten.
2. Lägg i en mazarinbotten och sist en mördegsbotten. Om inte formarna har fyllts upp så öka mängden mousse.
3. Frys in, använd gärna en blast chiller.
4. Spraya de frysta bakelserna med choklad och garnera. 

Källa: Klassiker i ny stil 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen