Citrontartelett med nougatkrisp, italiensk maräng och yuzugelé

Citrontartelett med nougatkrisp, italiensk maräng och yuzugelé

Gör så här

Tartelettskal:

1.  Kör smör, florsocker och vaniljsocker med krok tills det är blandat. Tillsätt mjöl och sedan äggen ett i taget. Plasta och låt vila i kyl.

1.  Gör degen som till tarteletterna, men tillsätt vaniljsocker med florsockret. 2.  Kavla degen 3 mm tjock. Skär i 12x5 cm bitar. Lägg över metallrör, 22 mm i diameter, kyl ner och grädda i ugn på 170° ca 6 min. Låt kallna över rören.

Citroncrème:

1.  Koka upp socker, vatten, citronsaft och skal. Vispa samman vatten, maizena och äggula. Vispa ner äggblandningen i citronlagen, koka upp under omrörning tills det tjocknar och rör ner smör och gelatin.

2.  Lägg plast i halva rör med samma diameter som tartelettskalen. Spritsa i citroncrèmen till knappt hälften, ställ i frys.

Nougatkrisp:

1.  Smält chokladen och tillsätt smöret. Rör ner praliné och feuilletine.

2.  Stryk ut smeten 2 mm tjock på silpatmattor och låt stelna i kyl.

3.  Skär ut i remsor lika breda som rören och lägg på citroncrèmen. Ställ tillbaka i frysen.

Yuzugelé:

1.  Mixa samma allt med stavmixer. Häll upp i spritspåse och lägg i kyl.

Italiensk maräng:

1.  Koka socker och vatten till 120°. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 110°. Tillsätt sockerlagen under vispning i äggvitan. Vispa marängen kall.

Dekor:

1.  Ta bort plasten från citroncrèmen och lägg i tartelettskalen. Spritsa på marängen och bränn av.

2.  Spritsa små droppar av yuzugelén och dekorera med chokladspiraler, nötter och harsyra.

ATT TÄNKA PÅ

För att få kanterna på tartelettskalen helt jämna kan du raspa av dem med ett zestjärn.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen