Chokladsnittar med krossad kakao

Chokladsnittar med krossad kakao

Gör så här

1.Vispa ihop det kalla smöret och sockret till en slät smet.

2.Blanda mjöl och kakao och sikta ner. Knäck ned det ena ägget (spar det andra till pensling) och vispa till en smulig deg.

3.Tryck ihop degen och dela den i 15 delar. Rulla ut varje del till en lång rulle. Lägg på plåtar. Platta ut längderna lite.

4.Pensla med ägg och strö på pärlsocker och krossade kakaobönor.

5.Baka i 165° i 6 minuter, skär sedan upp snittarna i 1 cm breda snittar.

Källa: Conrad Tyrsén, Årets Konditor 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen