![En dröm för alla chokladälskare. Krämig, silkeslen chokladmousse med syrlig calamansicrème, krisp från karamelliserade kakaonibs och seg browniebotten.
Högsta glansighet och syrlig ton i eftersmaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chokladmoussebakelse-med-calamansi-och-karamelliserade-kakaonibs/2346978632.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chokladmoussebakelse med calamansi och karamelliserade kakaonibs
![Chokladmoussebakelse med calamansi och karamelliserade kakaonibs](https://cdn-kund.arla.se/recept/chokladmoussebakelse-med-calamansi-och-karamelliserade-kakaonibs/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En dröm för alla chokladälskare. Krämig, silkeslen chokladmousse med syrlig calamansicrème, krisp från karamelliserade kakaonibs och seg browniebotten. Högsta glansighet och syrlig ton i eftersmaken.
Gör så här
-
Browniebotten:
- Smält choklad och smör var och en för sig. Blanda choklad, smör, ägg, socker och mjöl till en smet.
- Stryk ut smeten ca 3 mm tjock på silpatmatta. Baka av i ugn på 190° ca 6 min.
- Frys och stansa ut bottnar i samma utformning som bakelseformen.
-
Chokladmousse:
- Smält chokladen. Värm äggula, mjölk, crème fraiche och socker till 85° under omrörning. Häll över den smälta chokladen och rör slät. Vänd ner löst vispad grädde när chokladgrunden är 37°.
-
Calamansicrème:
- Koka upp puré, glykos, socker och pektin. Koka till 110° och tillsätt vinsyra. Plasta mot ytan och kyl ner.
-
Chokladglaze:
- Koka upp vatten, socker och glykos. Tillsätt kondenserad mjölk och gelatin. Häll blandningen över chokladen och rör slät.
-
Fyllning och dekor:
- Fyll silikonformar till hälften med chokladmousse, spritsa i calamansicrème och strö över lite kakaonibs. Fyll upp med mer mousse och lägg på en browniebotten. Låt frysa helt.
- Ta bakelserna ur formarna och lägg på galler. Värm chokladglazen till 32° och häll över bakelserna. Dekorera med chokladfjädrar, lite calamansi crème och atsinakrasse.