Den här desserten är enkel men ser läcker och avancerad ut på gottebordet. Den mörka chokladen går givetvis att byta ut mot mjölkchoklad så blir desserten mer barnvänlig. Toppa med färska bär, riven mörk choklad eller citronmeliss.

Chokladmousse swirl

Recept av Fredrik Eriksson

Den här desserten är enkel men ser läcker och avancerad ut på gottebordet. Den mörka chokladen går givetvis att byta ut mot mjölkchoklad så blir desserten mer barnvänlig. Toppa med färska bär, riven mörk choklad eller citronmeliss.

Gör så här

    • Vispa grädden hårt.
    • Vispa upp äggulorna och dela upp dem i 2 skålar.
    • Smält den vita chokladen. Tillsätt den försiktigt i den ena äggsmeten under kraftig omrörning. Tillsätt hälften av grädden, lite i taget, och rör hela tiden kraftigt med en slickepott. Upprepa samma procedur med den mörka chokladen i den andra skålen.
    • Häll upp den vita och mörka chokladmoussen i varsin spritspåse.
    • Varva vit- och mörk chokladmousse i små glas. Stick ner en smal sked och rör ett varv samtidigt som du drar skeden uppåt till en virvel. Ställ in i kyl och låt svalna i några timmar. Servera med hallon.