Chokladfudgetårta med pistage, carob och vispad smetana med hallon

Chokladfudgetårta med pistage, carob och vispad smetana med hallon

Chokladfudgetårta med pistage, carob och vispad smetana med hallon
Recept av Sara Aasum Hultberg

Gör så här

  • Chokladbotten:
    • Smält chokladen med kokosfett och dadelsirap på låg temperatur i en kastrull.
    • Tillsätt äggvispet lite i taget och vänd sist ner kokosmjölet.
    • Stryk ut i en smord tårtring, ca 20 cm i diameter, och baka av i 180° 15-20 min.
  • Pistagekräm:
    • Blötlägg nötterna i rikligt med vatten och låt ligga minst 10 tim.
    • Sila bort vattnet och mixa nötterna till en fin massa, tillsätt honung, kokosfett, citronsaft.
  • Carob- och mandelkräm:
    • Blötlägg mandlarna i rikligt med vatten och låt ligga minst 10 tim.
    • Sila bort vattnet och mixa mandlarna till en fin massa, tillsätt dadelsirap, kokosfett, carob och salt.
  • Smetana med hallon:
    • Vispa smetana luftig med honung. Mosa hallonen och vänd runt med smetana.
  • Montering:
    • Fodra en tårtring, 20 cm i diameter, med en plastremsa och tryck ner chokladbotten. Stryk pistagekrämen på botten och låt stå i kyl så att den sätter sig. Stryk carob- och mandelkräm på pistagekrämen och låt stå i kyl tills den satt sig.
    • Stryk på smetana med hallon. Toppa med färska hallon och pistagenötter.