Klassikern rom och cola i ny form.

Chokladbit Cuba Libre

Recept av Johan Sandelin

Klassikern rom och cola i ny form.

Gör så här

  • Smörkola:

    • Koka grädde, socker och honung till 118° och häll ner kolamassan i en liten blandare.
    • Tillsätt smöret lite i taget tills kolan är slät och fin. Häll i romen successivt. Låt stå i kyl över natten.
  • Mandelbotten:

    • Blanda mandelmassan med smöret lite i taget. Tillsätt äggen ett i taget och därefter kokosen.
    • Bred ut på bakplåtspapper i en kapsel, ca 1 cm tjockt. Dofta bottnen med lite rom och frys.
    • Skär i 2–2,5 cm breda längder.
  • Montering:

    • Temperera smörkolan till rumstemperatur och spritsa på längderna med slät tyll. Ställ kallt.
    • Skär upp i 4–5 cm bitar och doppa i choklad. Dekorera med kakaonibs.