Choklad- och lakritsbit
Påminner om en fragilité, men här på chokladbotten istället för mandelbotten och med en smörkräm som har fått smak av lakrits.
Gör så här
-
Chokladbotten:
- Vispa ägg och socker luftigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med smöret.
- Fördela smeten i tre kapslar.
- Baka av i 150°, ca 30 min.
-
Lakritskräm:
- Vispa äggulan luftig.
- Koka socker, vatten, urskrapade frön och vaniljstång till 117°. Strila sockerlagen försiktigt över äggulorna under vispning. Vispa krämen sval.
- Tillsätt smöret och vispa krämen luftig. Smaksätt med lakritspulver.
-
Montering och garnering:
- Lägg ihop de tre chokladbottnarna med ett tunt lager lakritskräm emellan. Spar lite av krämen till kulan ovanpå.
- Sätt in i kyl tills kakan stelnat. Skär upp i fyrkanter, 4x4 cm.
- Spritsa en liten kula lakritskräm ovanpå.
- Doppa i choklad och lägg på en chokladdekor.