Choklad - brynt smör - stjärnanis - lönnsirap

Choklad - brynt smör - stjärnanis - lönnsirap

Gör så här

Browniebotten:
1. Bryn smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker. Blanda smält choklad, äggsmet och brynt smör samt vänd ner siktat mjöl och salt.
2. Häll upp i valfri smord form och baka av i 180° ca 20 min tills kakan precis har satt sig. Låt kallna i formen innan chokladkrämen hälls på.

Chokladkräm:
1. Koka upp mjölk och grädde med stjärnanis. Vispa ihop socker och äggula.
2. Vispa ner äggvispet i den varma gräddmjölken och sjud under omrörning till 85°. Tillsätt gelatinbladen och sila krämen ner över chokladen. Mixa eller vispa till en slät kräm.
3. Låt svalna något innan choklad-krämen slås över brownien i formen. Ställ in i frysen så att den sätter sig.

Chokladmousse:
1. Blanda socker och vatten i en kastrull, koka till 121°. Vispa under tiden ägg och äggula luftig.
2. Slå den heta sockerlagen över äggvispet. Smält geltinbladen och vispa ner i äggvispet, vispa kallt.
3. Vispa upp grädde och smetana tillsammans lite lätt. Vänd ihop äggvispet med smält choklad. Vänd sedan ner i gräddblandningen.
4. Häll moussen ovanpå choklad-krämen och ställ in i frysen.

Chokladglaze med lönnsirap:
1. Värm mjölk och lönnsirap till 80°. Tillsätt gelatinbladen. Slå mjölken över chokladen och rör eller mixa slät.
2. Svalna och bred över moussen när glazen är 30–35°. Ställ i kyl tills glazen har stelnat.

Till dekor:
Hallon, kopparpulver, flingsalt, choklad- spiral, stjärnanis och atsinakrasse.

Montering:
1. Skär i bitar och dekorera med hallon, kopparpulver, flingsalt, chokladspiral, stjärnanis och atsinakrasse.

Källa: Sweetlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen