Cheesecake på lingon, kanel och citron med crumblebotten på rostat teffmjöl

Cheesecake på lingon, kanel och citron med crumblebotten på rostat teffmjöl

Cheesecake på lingon, kanel och citron med crumblebotten på rostat teffmjöl
Recept av Magnus Johansson

Gör så här

  • Crumble:
    • Rosta mjölet i ugn på 190° 10-15 min till gyllenbrun färg.
    • Arbeta ihop alla ingredienser i en blandare och strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
    • Baka av på 190° tills smulorna är gyllene. Låt svalna.
  • Ostmassa:
    • Blanda färskost och socker till en slät kräm med vinge i maskin. Tillsätt resten av ingredienserna lite i taget.
    • Fyll upp till 80% i små formar. Lägg på crumble och baka av i ugn, 140° ca 30 min. Låt svalna och frys.
  • Garnering:
    • Ta de små kakorna ur formarna och låt tina. Garnera med granskott, lingon, citronskal och blommor.