Cheesecake med chokladganache
Om gästen har svårt att välja mellan cheesecake och en mer chokladstinn bakelse kommer här det perfekta valet - en underbar no-bake cheesecake toppad med mjuk chokladganache, mjölkchokladspån samt lite mörk ripplad choklad.
Gör så här
-
Botten:
- Mixa kakorna fint och blanda med smör och strösocker, tryck ut i en tårtring 20–22 cm i diameter.
- Baka på 180° i 7–8 min. Låt svalna och ta bort tårtringen.
-
Cheesecake:
- Blanda gelatinpulvret med vatten, låt svälla ca 10 min.
- Mixa färskost, strösocker, vaniljsocker, citronskal och saft till en jämn smet.
- Smält gelatinblandningen i mikron men låt det bara bli ljummet, blanda med lite av färskostblandningen och vänd sedan ner med resterande färskostsmet.
- Vispa grädden löst och vänd ner i färskosten.
- Fodra tårtringen med plastband. Sätt tillbaka tårtringen på kakbottnen. Pressa ut bottnen lätt med en sked så den fyller hela ringen.
- Fyll med cheesecakesmeten och jämna till ytan. Ställ i frys att stelna.
-
Chokladganache:
- Koka upp grädde och glykossirap. Slå grädden över chokladen och tillsätt smöret. Mixa slätt.
- Bred på den frysta kakan och låt sätta sig i kyl.
-
Dekoration:
- Dekorera med chokladspån. Smält den mörk chokladen till toppingen och rippla över.