Gör så här
-
Botten:
-
Smält smöret och blanda samman med samtliga ingredienser till bottnen. Häll smeten i en smord springform, ca 26 cm i diameter.
-
Grädda i ugn på 180°, ca 20 min. Låt kallna helt.
-
Fyllning:
-
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min.
-
Blanda kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
-
Smält gelatinbladen i en kastrull. Ta någon dl av fyllningen och rör ner i gelatinet. Rör ner gelatinblandningen i resten av fyllningen.
-
Vispa grädden och vänd ner i fyllningen. Dela upp i två bunkar.
-
Mixa jordgubbarna ganska grovt. Blanda i jordgubbarna i den ena bunken med fyllning.
-
Häll jordgubbsfyllningen i formen med browniebottnen och låt stå i kyl minst 1 tim.
-
När ytan stelnat, häll på den vita fyllningen och låt stelna i kyl ca 4 tim.