Cakepops med choklad och nougatkärna
En blandad stil mellan kaka och chokladdoppad bit på pinne.
Gör så här
-
Chokladbotten:
- Smält smöret med mjölken och vispa samtidigt ägg och socker vitt och fluffigt i en blandare.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och slå försiktigt över smörblandningen. Rör till en jämn smet.
- Fyll och baka av i kapslar med bakplåtspapper i 175° 35–40 min.
-
Kakmassa:
- Smula ner de bakade chokladbottnarna i en mixer och blanda med övriga ingredienser.
- Kör massan tills den är väl mixad. Låt stå i rumstemperatur.
-
Montering:
- Forma kulor av nougaten och trä dem på glass- eller klubbpinnar. Låt stelna i frys.
- När nougaten är fryst, ta kakmassan och forma den till en boll runt den kalla nougaten. Doppa i choklad.
- Dekorera efter egen fantasi. Låt stelna.