Budapestbakelse

Budapestbakelse

Gör så här

Mandel- och pistagebotten:

1. Vispa äggvitan med lite av sockret till ett lätt skum. Tillsätt resterande socker lite i taget under vispning och vispa till en fast maräng.
2. Vänd ner mandelmjöl, florsocker, mixad rostad mandel, potatismjöl och vaniljsocker.
3. Dela marängen i två och blanda ner pistagepastan i den ena delen.
4. Använd tyll nr 10 och spritsa ut 2 randiga bottnar, 25x40 cm, diagonalt på plåtar med bakplåtspapper. Varannan grön, varannan vit maräng.
5. Baka av i ugn på 140° ca 20 min. Låt svalna.

Hallonkompott:

1. Koka hallon, socker, vaniljstång och frön på låg temperatur under omrörning tills kompotten börjar tjockna, ca 30 min. Låt svalna.

Montering:

1. Stryk ett tunt lager hallonkompott på mandel- och pistagebottnarnas ovansida.
2. Vispa den syrade grädden och stryk ett lager av grädden på hallonkompotten.
3. Rulla ihop och lägg in rullarna i frysen ca 20 min.
4. Skär upp och dekorera med chokladplattor, italiensk maräng, färska hallon, atsinakrasse, pistagenötter och chokladdekorer.

Källa: Frida Leijon Årets Konditor 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen