Nötig och syrlig brynt smörvinägrett med bitar av äpple och schalottenlök blir ett fint komplement till många, inte minst vegetariska rätter.

Brynt smörvinägrett

Brynt smörvinägrett

Nötig och syrlig brynt smörvinägrett med bitar av äpple och schalottenlök blir ett fint komplement till många, inte minst vegetariska rätter.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

1.5 kg
1.5 kg
Äppelvinägrett:
  • 600 g Svenskt Smör från Arla®
  • 200 g äppelcidervinäger
  • 200 g konc äppeljuice
  • 400 g schalottenlök, fint hackad
  • 200 g äpple, fint tärnad
  • 100 g färsk persilja, fint hackad
  • salt
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Bryn smöret och låt svalna lite. Blanda med vinäger, äppeljuice, lök och äpple.
    • Vänd ner persiljan och smaka av med salt. Servera den brynta smörvinägretten ljummen.
Näring per sats
  • Fett492 gram
  • Kolhydrater149 gram
  • Protein12 gram
  • Energi (Kj)20 975 Kj
  • Energi (Kcal)5 089 Kcal
Byt ut äppelcidervinäger, äppeljuice och Äpple i vinägretten till en annan vinäger, juice och frukt/bär för en ny smaktvist.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept