Bröllop i vitt och grönt

Bröllop i vitt och grönt

Gör så här

Citroncurd:
1.  Värm försiktigt puré, socker, ägg och äggula under omrörning till 82°.
2.  Sila äggblandningen och blanda i gelatinet. Mixa i smöret. 3.  Frys i interiörformar, 14, 18 och 22 cm i diameter.

Jordgubbsgelé:
1.  Koka alla ingredienser utom gelatinet tills det tjocknar. Blanda i gelatinet.
2.  Häll i interiörformarna med citroncurden och frys.

Anslag:
1.  Vispa ägg med socker på medelhastighet ca 30 min. Vänd ner siktat mjöl.
2.  Fyll anslagsringar 14, 18 och 22 cm i diameter och baka av i ugn på 180° ca 23 min. Låt svalna och dela bottnarna i tre.

Färskostmousse:
1.  Koka upp socker och vatten till 121°. Vispa upp äggulan.
Slå sockerlagen över äggulan under vispning.
2.  Smält gelatinet och vispa ner i äggblandningen.
3.  Blanda äggblandningen med kvargen till en jämn smet. Vänd ner grädden.

Smörkräm:
1.  Vispa upp äggvitan till ett  lätt skum.
2.  Koka socker och vatten till 121°. Häll sockerlagen över äggskummet under vispning till en fin maräng. Fortsätt vispa tills marängen är kall.
3.  Tillsätt smöret lite i taget och vispa till en slät kräm.

Montering:
1.  Gör alla tre tårtorna på samma sätt. Lägg en botten  i tårtringar, 16, 20 och 24 cm  i diameter. Fyll med ett lager mousse, ca 1 cm tjockt. Lägg på en botten. Stryk på lite mousse så att interiören fäster. Lägg  i den frusna interiören. Fortsätt med ca 1 cm mousse, lägg på den sista botten och stryk tårtan rak med mousse. Frys helt.
2.  Stryk ett jämnt lager med smörkräm runt alla tårtor. Klä med 2,5 mm tunn vit marsipan. Dekorera med sidenband, chokladplattor och blommor. Montera på en ställning för bröllopstårta.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen