Idag finns många olika sorters broccoli att välja på. Här får broccolin syra av citron och den gröna smaken lyfts ytterligare med aromatiska örter. Enkelt och gott på smörgrillat rågbröd i sällskap med pocherat ägg.

Broccoli – Ägg – Färska örter – Smör

Recept av Thomas Sjögren

Idag finns många olika sorters broccoli att välja på. Här får broccolin syra av citron och den gröna smaken lyfts ytterligare med aromatiska örter. Enkelt och gott på smörgrillat rågbröd i sällskap med pocherat ägg.

Gör så här

    • Skär ner broccolin i lika stora buketter. Koka broccolin i saltat vatten tills den börjar bli mjuk. Häll av vattnet och lägg i smör och örter i kastrullen. Tillsätt citronskal och saft, vänd runt och smaka av med salt.
    • Koka upp vatten och dra av från värmen. Vispa runt vattnet, knäck i ett ägg och låt det ligga i ca 5 min, äggvitan ska vara fast men med en flytande gula.
    • Bred rågbrödet med smör och grilla till fin färg. Lägg upp ägg och broccoli på brödet och toppa med extra örter.