![Idag finns många olika sorters broccoli att välja på. Här får broccolin syra av citron och den gröna smaken lyfts ytterligare med aromatiska örter. Enkelt och gott på smörgrillat rågbröd i sällskap med pocherat ägg.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/broccoli--agg--farska-orter--smor/483898069.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Broccoli – Ägg – Färska örter – Smör
![Broccoli – Ägg – Färska örter – Smör](https://cdn-kund.arla.se/recept/broccoli--agg--farska-orter--smor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Idag finns många olika sorters broccoli att välja på. Här får broccolin syra av citron och den gröna smaken lyfts ytterligare med aromatiska örter. Enkelt och gott på smörgrillat rågbröd i sällskap med pocherat ägg.
Gör så här
-
- Skär ner broccolin i lika stora buketter. Koka broccolin i saltat vatten tills den börjar bli mjuk. Häll av vattnet och lägg i smör och örter i kastrullen. Tillsätt citronskal och saft, vänd runt och smaka av med salt.
- Koka upp vatten och dra av från värmen. Vispa runt vattnet, knäck i ett ägg och låt det ligga i ca 5 min, äggvitan ska vara fast men med en flytande gula.
- Bred rågbrödet med smör och grilla till fin färg. Lägg upp ägg och broccoli på brödet och toppa med extra örter.