Bönsallad passar alltid på salladsbordet. Den här är smaksatt med rostad vitlök och vitost och blir härligt krämig med hjälp av den turkiska yoghurten.

Bönsallad med vitost

Bönsallad med vitost

Bönsallad passar alltid på salladsbordet. Den här är smaksatt med rostad vitlök och vitost och blir härligt krämig med hjälp av den turkiska yoghurten.

Lägg till i favoriter Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

2.8 kg
2.8 kg
Topping:
  • grovmalen svartpeppar
  • 70 g färsk persilja
1,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda bönor med yoghurt och smaka av med salt.
    • Vänd ner vitost, tomater och rostad vitlök.
    • Toppa gärna med svartpeppar och persilja.
Näring per kg
  • Fett25,2 gram
  • Kolhydrater95,8 gram
  • Protein53,8 gram
  • Energi (Kj)3 476 Kj
  • Energi (Kcal)831 Kcal
1,1 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Rostad vitlök: Skala och skiva vitlöken. Täck med olja och rosta i ugn på 150°.
Bild som visas om vi inte har en särskild bild för det här tipset
Produkter i detta recept