Att bjuda på en liten kaka till kaffet uppskattas av alla! Att baka i långpanna är praktiskt om man är många som ska fika. Den här blåbärskakan är söt och krispig med den knapriga smuldegen men också frisk och mjuk då fyllningen i mitten är med kvarg och rivet citronskal. Skärs enkelt upp till små munsbitar. Eller servera större bitar med en god vaniljsås

Blåbärskaka med citron

Blåbärskaka med citron

Att bjuda på en liten kaka till kaffet uppskattas av alla! Att baka i långpanna är praktiskt om man är många som ska fika. Den här blåbärskakan är söt och krispig med den knapriga smuldegen men också frisk och mjuk då fyllningen i mitten är med kvarg och rivet citronskal. Skärs enkelt upp till små munsbitar. Eller servera större bitar med en god vaniljsås

Gör så här

    • Sätt ugnen på 180°.
    • Hacka samman alla ingredienser till smuldegen i en matberedare eller för hand.
    • Fördela 2/3 av smuldegen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x35 cm.
    • Rör samman kvarg, ägg, socker och vaniljsocker och ringla över smulorna.
    • Strö på blåbär och riv över citronskal. Fördela resten av smuldegen på fyllningen.
    • Grädda mitt i ugnen ca 45 min till fin färg. Låt svalna och skär i bitar.