![Att bjuda på en liten kaka till kaffet uppskattas av alla! Att baka i långpanna är praktiskt om man är många som ska fika. Den här blåbärskakan är söt och krispig med den knapriga smuldegen men också frisk och mjuk då fyllningen i mitten är med kvarg och rivet citronskal. Skärs enkelt upp till små munsbitar. Eller servera större bitar med en god vaniljsås](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blabarskaka-med-citron/392746864.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Blåbärskaka med citron
![Blåbärskaka med citron](https://cdn-kund.arla.se/recept/blabarskaka-med-citron/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Att bjuda på en liten kaka till kaffet uppskattas av alla! Att baka i långpanna är praktiskt om man är många som ska fika. Den här blåbärskakan är söt och krispig med den knapriga smuldegen men också frisk och mjuk då fyllningen i mitten är med kvarg och rivet citronskal. Skärs enkelt upp till små munsbitar. Eller servera större bitar med en god vaniljsås
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 180°.
- Hacka samman alla ingredienser till smuldegen i en matberedare eller för hand.
- Fördela 2/3 av smuldegen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x35 cm.
- Rör samman kvarg, ägg, socker och vaniljsocker och ringla över smulorna.
- Strö på blåbär och riv över citronskal. Fördela resten av smuldegen på fyllningen.
- Grädda mitt i ugnen ca 45 min till fin färg. Låt svalna och skär i bitar.