Blåbärskaka med citron
Att bjuda på en liten kaka till kaffet uppskattas av alla! Att baka i långpanna är praktiskt om man är många som ska fika. Den här blåbärskakan är söt och krispig med den knapriga smuldegen men också frisk och mjuk då fyllningen i mitten är med kvarg och rivet citronskal. Skärs enkelt upp till små munsbitar. Eller servera större bitar med en god vaniljsås
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 180°.
- Hacka samman alla ingredienser till smuldegen i en matberedare eller för hand.
- Fördela 2/3 av smuldegen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x35 cm.
- Rör samman kvarg, ägg, socker och vaniljsocker och ringla över smulorna.
- Strö på blåbär och riv över citronskal. Fördela resten av smuldegen på fyllningen.
- Grädda mitt i ugnen ca 45 min till fin färg. Låt svalna och skär i bitar.