Vår kreativa kock Maria lade rödbetorna ovanpå biffen istället för i smeten. Råa, marinerade rödbetor känns dessutom festligare än inlagda. Speciellt när de serveras med brynt smör. Detta är en klassiker i modern tappning med kända, uppskattade smaker.

Biff à la Maria Lindström

Vår kreativa kock Maria lade rödbetorna ovanpå biffen istället för i smeten. Råa, marinerade rödbetor känns dessutom festligare än inlagda. Speciellt när de serveras med brynt smör. Detta är en klassiker i modern tappning med kända, uppskattade smaker.

Gör så här

    • Lägg havregryn i grädde och vatten, låt svälla.
    • Blanda i färs, ägg, lök och senap. Salta och peppra.
    • Forma biffarna. Stek tills de är genomstekta.
    • Gör en vinägrett med vinäger, olja, salt och peppar.
    • Skala och skiva betorna så tunt som möjligt. Lägg dem var för sig för att inte färga av sig. Strö en nypa socker över skivorna. Häll över vinägretten, låt stå och dra.
    • Bryn smöret gyllenbrunt, tillsätt bladpersilja.
    • Lägg färsbiffarna på tallrik. Lägg ett par skivor gulbeta och rödbeta på varje biff. Fördela kaprisen runt om. Häll det brynta smöret över kaprisen. Servera med kokt eller stekt potatis.