Värm ägg, äggula och socker till 50°, vispa poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Lägg bakplåtspapper i kapslar, 30x40 cm och bred ut smeten 1,5 cm tjockt. Baka av i 250° ca 5 min. Stjälp upp bottnarna på sockrade bakplåtspapper.
Bananpuré:
Blanda socker och vatten i en kastrull. Karamellisera sockret till en gyllenbrun färg.
Blanda ner delade bananer och tillsätt romen. Låt koka ihop tills bananerna är mjuka och transparenta. Tillsätt saltet.
Kör till en slät puré i matberedare och tillsätt smöret lite i taget. Kyl ned.
Kräm:
Rör ner kvarg och vaniljsocker i grädden. Förvara i kyl.
Montering:
Stryk bananpurén jämnt fördelat över bottnarna, men spara lite av purén till garnering. Stryk sedan krämen över bananpurén. Rulla ihop tårtorna på längden.
Skär i önskade portionsbitar. Använd en stjärntyll och spritsa en krans av grädde, garnera med lite bananpuré i mitten och en chokladdekoration.