Ett spread på avokado och gröna ärter som passar på den matiga lunchsmörgåsen med t ex ägg, rostade kikärter och jalapeño. Använd gärna ett mättande rågbröd som bas.

Avokado- och grönärtspread

Avokado- och grönärtspread
Recept av Marie Skogström

Ett spread på avokado och gröna ärter som passar på den matiga lunchsmörgåsen med t ex ägg, rostade kikärter och jalapeño. Använd gärna ett mättande rågbröd som bas.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

10 port
10 port
  • 180 g fryst grön ärta, tinade
  • 110 g avokado
  • 3 msk olivolja
  • 1 st lime, finrivet skal och saft
  • 100 g Arla® Pro Grekisk yoghurt
  • 3 msk färsk mynta, strimlad
  • salt och svartpeppar
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Mixa ärter, avokado, olivolja, limeskal och limesaft grovt.
    • Tillsätt yoghurten och mixa snabbt till en grov spread. Smaksätt med strimlad mynta, salt och peppar.
Produkter i detta recept