Äppelmuffins med lemoncurd

Äppelmuffins med lemoncurd

Äppelmuffins med lemoncurd

En otroligt populär nykomling bland våra desserter. Energirik kaka med crunch och härlig textur. Syrligheten i lemoncurdens står sig fint ihop med äpplena. Godast ljummen, gärna med lite vaniljglass till.

Gör så här

    • Vispa ägg och socker pösigt.
    • Blanda övriga torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
    • Rör ner smöret.
    • Häll smeten i muffinsformar.
    • Fördela äppelklyftorna i varje muffinsform.
    • Nyp ihop alla ingredienserna till crumble och fördela över muffinsen.
    • Grädda i ca 10 min. Låt svalna.
  • Lemoncurd:
    • Vispa ihop ägg och socker i en tjockbottnad gryta. Tillsätt citronsaft och vispa ytterligare någon minut.
    • Vispa i smöret i kuber.
    • Sjud blandningen i vattenbad till tjock konsistens. Rör kraftigt hela tiden.
    • Låt kallna.
  • Till servering:
    • Servera äppelmuffinsen med en klick lemoncurd.