Äppelmuffins med lemoncurd
En otroligt populär nykomling bland våra desserter. Energirik kaka med crunch och härlig textur. Syrligheten i lemoncurdens står sig fint ihop med äpplena. Godast ljummen, gärna med lite vaniljglass till.
Gör så här
-
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda övriga torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
- Rör ner smöret.
- Häll smeten i muffinsformar.
- Fördela äppelklyftorna i varje muffinsform.
- Nyp ihop alla ingredienserna till crumble och fördela över muffinsen.
- Grädda i ca 10 min. Låt svalna.
-
Lemoncurd:
- Vispa ihop ägg och socker i en tjockbottnad gryta. Tillsätt citronsaft och vispa ytterligare någon minut.
- Vispa i smöret i kuber.
- Sjud blandningen i vattenbad till tjock konsistens. Rör kraftigt hela tiden.
- Låt kallna.
-
Till servering:
Servera äppelmuffinsen med en klick lemoncurd.