Antarktis

Antarktis

Gör så här

KRÄMIGT SKUM

1.  Lös upp sockret i grädden på låg temperatur. Smält ner gelatinbladen i grädden. Vispa samman med yoghurten och häll upp i sifon. Ladda sifonen med  2 patroner och kyl.
2.  Spritsa ut sifonskummet på is till små ojämna bumlingar. Förvara i frys fram till servering.

IS PÅ CITRONVERBENA OCH TE:
1.  Värm citronsaft, vatten, te, honung och socker. Smaka av med ingefära.
2.  Låt stå och dra ett par timmar i kyl, gärna över natten. Sila och smaka av.  3.  Häll upp i en långpanna och frys. Raspa med en gaffel vid servering.

VANILJFLUFF:
1.  Vispa äggvita med 25 g socker till ett fast skum. Tillsätt 75 g socker och vaniljfrön, vispa till en  styv maräng.
2.  Smörj under tiden små formar med lite olja. Spritsa marängen i formarna. Ställ in dem i mikron på full effekt ca 15 sek. Marängen ska puffa upp.

CURD PÅ CITRONVERBENA:
1.  Koka upp citronsaften. Vispa ihop socker och ägg. Tillsätt äggblandningen i citronsaften och sjud försiktigt under ständig vispning tills smeten tjocknat.
2.  Tillsätt smör och gelatinblad. Sila, plasta mot ytan och kyl.

MJÖLKSKINN:
1.  Blanda mjölk med hackat, bankat citrongräs. Rör ner sockret. Låt stå i kyl till nästa dag.
2.  Sjud mjölken och plocka av skinnet allteftersom det bildas. Lägg skinnet på en plåt och torka i ugn på 85° tills det är krispigt.

MONTERING
citronverbena

1.  Montera desserten enligt bild eller efter eget tycke. Garnera med citronverbena.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen