Älsklingsbit

Älsklingsbit

Gör så här

Katalanfyllning:
1.  Blanda mandelmassa med smör lite i taget till en jämn smet i en maskin med vinge. Blanda sist i äggen lite i taget.

Hallonsylt:
1.  Koka upp alla ingredienser på låg värme tills sylten börjar tjockna. Låt svalna.

Sablébotten:
1.  Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl.
2.  Kavla degen 2 mm tunn. Nagga och skär ut lövformade bottnar. Baka av i ugn på 170° ca 6 min.

Montering:
1.  Spritsa katalanfyllningen i silikonformar. Spritsa i lite hallonsylt i mitten av varje form. Baka av i ugn på 170°  ca 15 min. Låt svalna. Frys  och ta ur formarna.
2.  Doppa bitarna i tempererad rosa choklad och ställ på bottnarna. Låt stelna  i rumstemperatur.
3.  Garnera med små rosa chokladhjärtan.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen