![På alla hjärtans dag är det tanken som räknas. Baka små gulliga godbitar på sablébotten med katalanfyllning och god hemkokt hallonsylt. Flirta med rosa choklad och små hjärtan i dekoren.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/alsklingsbit/1913818276.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.45&format=webp&quality=80)
Älsklingsbit
![Älsklingsbit](https://cdn-kund.arla.se/recept/alsklingsbit/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
På alla hjärtans dag är det tanken som räknas. Baka små gulliga godbitar på sablébotten med katalanfyllning och god hemkokt hallonsylt. Flirta med rosa choklad och små hjärtan i dekoren.
Gör så här
-
Katalanfyllning:
- Blanda mandelmassa med smör lite i taget till en jämn smet i en maskin med vinge. Blanda sist i äggen lite i taget.
-
Hallonsylt:
- Koka upp alla ingredienser på låg värme tills sylten börjar tjockna. Låt svalna.
-
Sablébotten:
- Blanda alla ingredienser så att degen precis går ihop i en maskin med vinge. Plasta in degen och låt vila i kyl.
- Kavla degen 2 mm tunn. Nagga och skär ut lövformade bottnar. Baka av i ugn på 170° ca 6 min.
-
Montering:
- Spritsa katalanfyllningen i silikonformar. Spritsa i lite hallonsylt i mitten av varje form. Baka av i ugn på 170° ca 15 min. Låt svalna. Frys och ta ur formarna.
- Doppa bitarna i tempererad rosa choklad och ställ på bottnarna. Låt stelna i rumstemperatur.
- Garnera gärna med små rosa hjärtan.