Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde

Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde

Ålandspannkaka med sviskonkräm och grädde

Mickes populäraste pannkaka alla kategorier. Perfekt att laga dagen före den serveras.

Gör så här

    • Koka upp mjölken. Vispa ner mannagryn och salt. Koka upp gröten under vispning och låt sjuda på svag värme 4-5 min. Rör om då och då. Tillsätt socker och kardemumma mot slutet. Låt gröten kallna.
    • Vispa upp gröten. Tillsätt ägg och vispa luftigt. Häll smeten i smorda formar eller bleck. Grädda i ugn, 200° ca 50 min, tills kakan fått fin färg.
  • Sviskonkräm:
    • Lägg allt utom potatismjölet i en kastrull. Koka ca 20 min under lock.
    • Rör ner potatismjölet, utrört i lite vatten. Värm under omrörning, men det får inte koka. Låt kallna. Servera pannkakan ljummen med sviskonkräm och vispad grädde.