Affogato med ice cream pops

Affogato med ice cream pops

Affogato med ice cream pops
Recept av Kalle Bengtsson

Affogato är en italiensk klassiker med en skopa vaniljglass dränkt i espresso. En mer modern variant är att uppdatera den till en liten latte och servera med en chokladoppad ice cream pop bredvid. Vuxengodis när det är som bäst.

Gör så här

  • Affogato:
    • Gör en dubbel espresso. Skumma mjölken och häll i glaset med espresson. Servera med chokladdoppad vaniljglassklubba.
  • Ice cream pops:
    • Värm alla ingredienser till 85° under vispning. Låt mogna i kyl i 1 dygn. Sila och kör i glassmaskin. Fyll i silikonformar (kulor som är 4 cm i diameter) och frys med glass- eller klubbpinnar i.
  • Topping:
    • Doppa glassen i smält choklad och toppa med crumble, hackade nötter, torkade bär eller flingsalt.