Det är skillnad på yoghurt och yoghurt!

Beställa vår yoghurtbroschyr?

Vill du kostnadsfritt få hem ett eget exemplar av vår yoghurtbroschyr? Gå till Beställ material

Fetthalten i våra yoghurtprodukter varierar, likaså smaken och konsistensen. Vissa passar bättre till frukost och dryck, andra till matlagning eller bakning. Men vad är egentligen skillnaden mellan våra yoghurtprodukter?

I länderna runt östra Medelhavet är yoghurten lika självklar till små mezerätter som mjölken är till den svenska husmanskosten. Yoghurten har sitt ursprung i Mellanöstern med mångtusenåriga traditioner bakom sig.

Arlas yoghurtkultur har sina rötter både i Sverige och i Medelhavet. Genom åren har vi tagit fram flera olika sorters naturlig yoghurt. Briljera i köket med kunskap om skillnaderna mellan våra yoghurtsorter!

Recept med Arla Köket® grekisk yoghurt

Grekisk kaviardipp

En variant av den grekiska romröran taramosalata. Röd stenbitsrom passar bra till den milda yoghurtens gräddiga smak.

Tsatsiki

Ju rundare smak yoghurten har, desto godare blir tsatsikin.

Arla Köket® grekisk yoghurt 10%

Arla Köket® grekisk yoghurt 10%

En modern, hälsosam yoghurt med fast konsistens som passar till kalla rätter, desserter och bakning.

SMAK Svagt syrlig med mild och gräddig smak.
EFTERSMAK Gräddig.
KONSISTENS Mycket fast och krämig.
KALLA KÖKET Utmärkt att servera naturell med frukt, bär, nötter och honung. Bra i söta krämer och fyllningar. Perfekt till tsatsiki och andra kalla såser och röror. Gärna med något syrligt, t ex citron. Kan inte frysas, men fungerar bra t ex i frysta parfaiter och glass.
VARMA KÖKET Värmekänslig och rekommenderas ej i varma rätter. Klarar temperaturer upp till 55 grader under omrörning.


Till produkten 

Recept med Arla Köket® turkisk yoghurt 10%

Auberginerröra med valnötter

Den krämiga aubergineröran är självklar som turkisk mezerätt. Härliga smaker av vitlök, pesto, färsk basilika och valnötternas beska.

Rosendipp till frukt

En spännande dipp med rosenvatten, som passar utmärkt ihop med honung och turkisk yoghurt.

Arla Köket® turkisk yoghurt 10%

Arla Köket® turkisk yoghurt 10%

En modern, milt syrlig och krämig yoghurt som passar i det kalla köket, till kryddstark mat och desserter.

SMAK Svagt syrlig, frisk och mild, lite gräddig yoghurtsmak.
EFTERSMAK Frisk och syrlig.
KONSISTENS Krämig och len med viss strävhet.
KALLA KÖKET Perfekt som bas i kalla såser, röror, dressingar och mezerätter. Utmärkt naturell till smakrika rätter. Fräsch som dessert ihop med frukt och nötter. Kan inte frysas, men fungerar bra t ex i frysta parfaiter och glass.

VARMA KÖKET  Klick till varma soppor och grytor. Används i turkiska och indiska rätter, t ex i marinad till tandoorikyckling. Klarar temperaturer upp till 75 grader under omrörning.


Till produkten 

Recept med Arla Köket® matyoghurt 8%

Yoghurtpannacotta med färska blåbär

Pannacotta med smak av vanilj och honung. Matyoghurt ger en frisk, härlig syra.

Medelhavssås med oliver

Medelhavskänslan infinner sig direkt. Den krämiga såsen med oliver har bett av ajvar, smak av färsk oregano och syrlig svalka av matyoghurt.

Arla Köket® matyoghurt 8%

Arla Köket® matyoghurt 8%

En frisk och lite syrligare, svalkande yoghurt med lägre fetthalt, som
passar till hälsosam och medveten matlagning.

SMAK Frisk med tydlig syra, fräsch och sval.
EFTERSMAK Fräsch, syrlig, lätt.
KONSISTENS Krämig och lätt.
KALLA KÖKET Har en frisk syra med en tydlig yoghurtkaraktär. Perfekt att ha i dressingar och kalla, smaksatta såser, t ex raita.
VARMA KÖKET Som klick till kryddstarka, heta soppor och grytor. Svalkande tillbehör till exempelvis orientaliska och indiska rätter. Värmetålig och klarar temperaturer upp till 75 grader.


Till produkten 

Recept med Arla® mild yoghurt naturell 3%

Tahinidressing

En enkel och smakrik dressing med sesampastan tahini och mild yoghurt. Den lätta dressingen passar bra till falafel, sallader och som dipp till grönsaker.

Melonsmoothie

Lätt syrlig och krämig smoothie med smakrik cantaloupemelon och knaprig topping.

Arla® mild yoghurt naturell 3%

Arla® mild yoghurt naturell 3%

SMAK Mild och något svagt syrlig yoghurtsmak med viss gräddighet.
EFTERSMAK Något syrlig.
KONSISTENS Lätt krämig och något fyllig med viss strävhet.
KALLA KÖKET Utmärkt på frukostbuffén. Passar också mycket bra till kalla drycker som smoothies och lassidrinkar. Perfekt till lätta dressingar och såser, t ex kebabsås. 
VARMA KÖKET Med sin svaga syra och krämiga konsistens passar den även bra som ingrediens till bakning. Klarar temperaturer upp till 55 grader under omrörning.


Till produkten 

Recept med Arla® mild yoghurt grekisk 6%

Grekisk yoghurt med apelsin och honung

Försvinnande god och lyxig frukost med tjock, krämig yoghurt, sötsyrlig apelsin och ringlad honung. Nötter och frön ger härligt crunch.

Yoghurtcurd med vitlök och karamelliserad lök

Grekisk yoghurt blir ännu fastare och krämigare om du ”hänger av” den. Syran bryter fint av till lökens sötma och olivernas sälta.

Arla® mild yoghurt grekisk 6%

Arla® mild yoghurt grekisk 6%

En modern, fyllig yoghurt med mild gräddig smak som förgyller frukosten.

SMAK Svagt syrlig, med mild gräddig smak.
EFTERSMAK Gräddig.
KONSISTENS Krämig och fyllig.
KALLA KÖKET Passar bra till frukost och mellanmål. Utmärkt att hänga av och servera som en curd eller blanda i en kräm. Kan inte frysas, men fungerar bra t ex i frysta parfaiter och glass.
VARMA KÖKET Värmekänslig och rekommenderas ej i varma rätter. Klarar temperaturer upp till 55 grader under omrörning.


Till produkten 

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen