Milkshake

Milkshakes är en fantastisk bas för att experimentera med smak och kreativitet. Förnya din meny genom att utforska nya trendiga smaker, eller lyft befintliga shakes genom att lägga till toppings som bryter av det krämiga.

En milkshake mix som passar din verksamhet

Arla®Pro Milkshake mix fungerar i flera sorters maskiner – från slushmaskiner till en enkel blender. Nedan kan du läsa mer om hur ni kan använda produkten i olika maskiner.

Milkshakemaskin

Fyll på milkshakebadet med basen. Maskinen kommer bygga upp iskristaller och pumpa in 40% luft. Ta ut mixen direkt från maskinen och smaksätta med sås/syrup eller servera naturell och jobba med smak i dekorationen.

Enkelt, snabbt och låg råvarukostnad. 

Slushmaskin

Här kan ni köra mixen naturell eller smaksätta. 

Till en jordgubbsshake med mycket smak, blanda 1 kg frusen jordgubbspuré till 8 liter milkshake mix. Om ni vill hålla ner råvarukostnaden ännu mer, blanda samma mängd puré med 10-12 liter milkshake mix beroende på hur mycket smak ni vill ha. Man kan även jobba med såser som topping för att förstärka smaken eller smaksätta med jordgubbssyrup och tillsätta lite färg och sedan jobba med såser som dekoration beroende på vilket slutresultat man vill ha.

Enkelt, snabbt och låg råvarukostnad.

Blender med frusna bär

Här får man ett krämig och lyxigt resultat. Jobba med proportionerna 100 g frusna bär till 150-200 g mix beroende på vilken tjocklek ni vill ha. Ett tips är att ha i en banan för ett tjockare/krämigare resultat med mindre frusna bär och mer milkshake mix för att hålla ner råvarukostnaden. Om ni har frusna bananer är det ännu bättre.

Populära smaker:
Jordgubb, jordgubb/banan, blåbär, bärmix (prisvärd), exotisk med mango (här man kan tillsätta en skvätt passiossyrup). Använd bananpure eller frusen banan till choklad/kolasmaker för att få till textur och kyla.

Jobba med dekorationen för att ge ett lyxigt slutresultat. Här kan du ta ett högre utpris för att täcka råvarukostnaden.

Blender med glass

Blanda med glass eller mjukglass. 100 g glass till ca 150 g milkshakebas beroende på vilken textur ni önskar. Den här basen rekommenderas till era choklad- och kolashakes.

Populära smaker:
Choklad, kola, salted caramell, cookie dough, marängsviss

Jobba med syrups, såser, kaksmulor och härliga toppings för att ge ett lyxigt slutresultat. Här kan du ta ett högre utpris för att täcka råvarukostnaden.

Blender med is och stabiliseringsämne

Den här mixen blir mer isigt och ger snarare en Frappekänsla än milkshake. Blanda 150g is till 150g shake och 1 skopa stabiliseringsmedel tillsammas med önskad syrup. Ca 10-20g syrup till 300g beroende på smak och önskat resultat. Den här varianten kan också göras på cocio crused ice och milkshake mix. 

Låg råvarukostnad och kräver lite tid blendern.

Lyft smaken på dina shakes med Arla®Pro Milkshake mix

Isande och läskande eller krämig och fluffig? Oavsett vilken milkshake du vill servera har vi produkten för dig! Arla®Pro Milkshake mix har en neutral vaniljsmak som lyfter andra smaksättningar, vilket ger dig en stor variationsförmåga. Den kan serveras naturell eller blandas med syrups och smaksättningar, antingen direkt i maskinen eller i efterhand.

6 serveringstips för att förvandla en enkel shake till en kundfavorit

  1. Servera i oväntade glas. Skapa elegans genom att servera milkshaken som en cocktail eller använd ett glas med en lekfull form.
  2. Var kreativ med tillbehören. Använd ätbara blommor, dekorationer med egen logga eller roliga sugrör.
  3. Skapa teman efter säsong. Spöklika skapelser till halloween eller sött och hjärtligt till alla hjärtans dag.
  4. Tänk på temperaturen: skapa kontrast mellan kyla och värme genom att kombinera fryst frukt som jordgubbar eller mango med varm choklad- eller kolasås.
  5. Tänk på texturen: Arbeta med lager i dina shakes och kombinera milkshakebas, grädde och toppings för att skapa kontrast.
  6. Utforska nya smakprofiler genom att blanda sött med salt eller syrliga frukter med örter. En klassisk jordgubbsshake blir plötsligt något annat när den lyfts med hjälp av rosépeppar eller en salt kola med rosmarininfusion.