Tävling - Butiksgastro

En ny gastronomitävling för dagligvaruhandeln!

BUTIKSGASTRO är en ny nationell tävling för kockar, kallskänkor, bagare och konditorer inom dagligvaruhandeln. Syftet är att lyfta hantverket och ambitionerna i kök och bagerier runt om i svenska matbutiker.

Tävlingen inleds med att matbutikerna skickar in recept. De butiker som går vidare till semifinal får ett besök av den namnkunniga juryn som utifrån detta utser de slutliga finalisterna. Finalen äger rum i Stockholm hösten 2023.

"Allt fler butiker utvecklar måltidslösningar som liknar de som restauranger, caféer och bagerier erbjuder. Nu vill vi lyfta alla de som, ofta bakom kulisserna, höjer upplevelsen och den gastronomiska kalibern i matbutikerna", säger Pär Bergkvist, Chefredaktör för Restaurangvärlden och grundare av BUTIKSGASTRO.

Anmäl dig innan den 27 mars!

Tävlingen är nu öppen för att ta emot bidrag fram till 27 mars. Det är helt kostnadsfritt att vara med i tävlingen, men butiken får själv stå för kostnader kring personal och råvaror när recepten skapas.

Läs mer och anmäl er till tävlingen på butiksgastro.se

Partners & jury

Bakom tävlingen står Restaurangvärlden och White Guide Green. I juryn till sitter bl a: Sandra Mastio, Tina Nordström, Tea Malmegård, Birgit Malmcrona, Håkan Thörnström, Stefan Ekengren, Magnus Johansson och Johan Backéus.

Partners och ambassadörer till tävlingen är Arla, Spendrups, Svenska Retursystem, Royal Greenland, Fontana, Guldfågeln, Sveba Dahlén, Sydgrönt, Violife och KåKå.