Arla® Pro Lab - Gastronomi i skolan
Du som arbetar med mat i offentliga kök är en mästare på att skapa bra och näringsriktiga måltider – ofta under högt tempo. I Arla Pro-utbildningen har vi skapat inspiration och tips som utvecklar ditt arbete i köket!
Under tre timmar får du råd om hur man skapar en lockande grönare meny, hur du planerar arbetet och hur matlagningen blir mer svinn-smart. Dessutom ger Claes Hasselhuhn sina bästa tips för att sjobba smart i skolköket och locka eleverna till att äta. Självklart får du också utbildningsmaterial att ta med dig hem.
Gastronomi för skolan summerat
-
Kursen riktar sig till: Personal som jobbar i storkök och lagar mat många.
-
Tidsåtgång: En halvdags kurs
-
Antal deltagare: Max 12 personer
-
Upplägg: En del teori och en del praktik
-
Kursledare: Claes Hasselhuhn som arbetar på Sågtorpsskolan i Nacka. Med starka meriter fån OS och VM samt ett flertal nobelmiddagar och kungliga bröllop.
Vad lär man sig under kursen?
- Hur man komponerar en vegetariskrätt, tips kring tillagning i bleck
- Ekonomi i köket, tips för att planera sitt arbete och får eleverna engagerade
- Praktiskt – vi lagar mat tillsammans