Arla® Pro Lab - Gastronomi i skolan

En kurs för att skapa en lockande grön meny, bli mer svinn-smart och få bra planeringstips.

En kurs för att skapa en lockande grön meny, bli mer svinn-smart och få bra planeringstips.

Du som arbetar med mat i offentliga kök är en mästare på att skapa bra och näringsriktiga måltider – ofta under högt tempo. I Arla Pro-utbildningen har vi skapat inspiration och tips som utvecklar ditt arbete i köket!

Under tre timmar får du råd om hur man skapar en lockande meny med stort fokus på grönsaker, hur du planerar arbetet och hur matlagningen blir mer svinn-smart.

Stort fokus ligger på det vi på Arla kallar Goda Mål, ett måltidsverktyg som är utvecklat för att det ska vara enkelt att hitta recept, bygga menyer och skapa matglädje som passar alla krav på en modern skolrestaurang. Goda Mål bygger på en helhetssyn för hållbara måltider. Utöver lågt klimatavtryck behöver maten som serveras vara populär, innehålla rätt näring och vara lätt att laga till rimlig kostnad. Dessutom diskuterar vi tips för att jobba smart i skolköket och locka eleverna till att äta. Självklart får du också utbildningsmaterial att ta med dig hem. 

Gastronomi för skolan summerat

  • Kursen riktar sig till: Personal som jobbar i storkök och lagar mat till många. 

  • Tidsåtgång: En halvdags kurs.

  • Antal deltagare: Max 12 personer.

  • Upplägg: En del teori och en del praktik.

Vad lär man sig under kursen?

  • Hur man skapar en lockande meny med stort fokus på grönsaker, men vi belyser också andra parametrar som gör en måltid hållbar.

  • Ekonomi i köket, tips för att planera sitt arbete och får eleverna engagerade.

  • Praktiskt eller demo – vi beslutar tillsammans i vad som passar er bäst för dagen.

Vill du boka kursen Arla® Pro Gastronomi i skolan? Kontakta din lokala säljare! Våra säljare