Arla® Pro Lab - Gastronomi för många

En kurs för att skapa en lockande grön meny, bli mer svinn-smart och få bra planeringstips.

Du som arbetar med mat i stora kök är en mästare på att skapa bra och balanserade måltider – ofta under högt tempo. Men hur får du den gröna maten att locka ännu mer? Och finns det smarta genvägar att lära sig? I Arla Pro-utbildningen har vi skapat inspiration och tips med grönsaker i fokus!

Under tre timmar får du råd om hur man skapar en säljande grönare meny, hur du planerar arbetet och hur matlagningen blir mer svinn-smart. Dessutom ger vår kursledare Claes Hasselhuhn sina bästa tips för att sätta finess på serveringen. Självklart får du också utbildningsmaterial att ta med dig hem.  

Gastronomi för skolan summerat

  • Kursen riktar sig till: Personal som jobbar i storkök och lagar mat många. 

  • Tidsåtgång: En halvdags kurs 

  • Antal deltagare: Max 12 personer 

  • Upplägg: En del teori och en del praktik 

  • Kursledare: Claes Hasselhuhn som arbetar på Sågtorpsskolan i Nacka. Med starka meriter fån OS och VM samt ett flertal nobelmiddagar och kungliga bröllop.

Vad lär man sig under kursen?

  • Hur man komponerar en vegetariskrätt, tips kring tillagning i bleck 
  • Ekonomi i köket, tips för att planera sitt arbete och göra bra affärer 
  • Praktiskt – vi lagar mat tillsammans