Ljuvlig ljummen höstpaj med mandelmassa och blåbär serveras med fluffig galangakräm gjord på vispad grädde och färskost smaksatt med riven galangarot.

Skördepaj

Recept av Cecilia Andersson

Ljuvlig ljummen höstpaj med mandelmassa och blåbär serveras med fluffig galangakräm gjord på vispad grädde och färskost smaksatt med riven galangarot.

Gör så här

  • Paj:

    • Tänk på att alla ingredienser till pajbotten måste vara rumstempererade. Blanda mandelmassan med lite smör i taget i en maskin med vinge. Skrapa botten och kanter och se till att det är jämnt blandat. Tillsätt äggen lite i taget. Spritsa i ugnsfasta portionsformar och strö över blåbär.
  • Kaksmulor:

    • Blanda alla ingredienser. Strö det över blåbär och smet i formarna och baka av i ugn på 175° i 12–15 min.
  • Galangakräm:

    • Vispa grädden lätt fluffig med florsockret. Vispa upp färskosten och blanda med grädden. Vänd försiktigt ner riven galangarot. Servera skördepajen ljummen med galangakrämen.