Att servera desserter i portionsformat ser trevligt ut och ger mindre svinn. Den här saffranspannkakan innehåller tranbär vilket ger en ny touch. Servera gärna med traditionell salmbärssylt och vispad grädde.

Saffranspannkaka i miniformat

Att servera desserter i portionsformat ser trevligt ut och ger mindre svinn. Den här saffranspannkakan innehåller tranbär vilket ger en ny touch. Servera gärna med traditionell salmbärssylt och vispad grädde.

Gör så här

    • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca  ⅓ av mjölken. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången.
    • Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Låt svalna och ta upp kanelstången.
    • Vispa ihop ägg, cottage cheese, vaniljsocker och saffran. Rör ner blandningen samt tranbär i gröten.
    • Häll smeten i ett smort bleck och grädda i ugn på 200° ca 15 min. Skär upp i små rutor och servera med vispad grädde och sylt.